SEC og CFTC forhandler om et samarbeidsavtale om regulering av kryptovaluta

Styreleder for US Securities and Exchange Commission (SEC) Gary Gensler avslørte i et eksklusivt intervju med Financial Times den 24. at han diskuterer en formell avtale med sine motparter ved US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) for å sikre kryptovalutatransaksjoner har tilstrekkelige sikkerhetstiltak. og åpenhet.

1

SEC og CFTC har alltid tatt hensyn til ulike nivåer i finansmarkedet, og det er lite samarbeid.SEC regulerer hovedsakelig verdipapirer, og CFTC regulerer hovedsakelig derivater, men kryptovalutaer kan spenne over disse to markedene.Som et resultat avslørte Gensler, som fungerte som CFTC-formann fra 2009 til 2013, at han søkte et "Memorandum of Understanding (MoU)" med CFTC.

SEC har jurisdiksjon over plattformer der kryptovalutaer som anses som verdipapirer er notert.Hvis en kryptovaluta som representerer en vare er notert på en SEC-regulert plattform, vil SEC, verdipapirregulatoren, varsle CFTC om denne informasjonen, sa Gensler.

Når det gjelder avtalen under diskusjon, påpekte Gensler: Jeg snakker om en spesifikasjonsmanual for børser for å beskytte alle transaksjoner, uansett hva slags handelspar, enten det er et sikkerhetstoken-sikkerhet Token Trading, Security Token-Commodity Token Trading, Råvaretoken-handel med råvaretoken.For å beskytte investorer mot svindel, front-running, manipulasjon og forbedre ordrebokens åpenhet.

Gensler har etterlyst mer regulering av kryptovalutaer og har oppfordret til diskusjoner om hvorvidt handelsplattformer bør registreres hos SEC.Han tror at å tjene markedsintegritet ved å lage utvekslingsbøker virkelig vil hjelpe publikum, og hvis kryptovalutaindustrien skal gjøre noen fremskritt, vil dette trekket bygge litt bedre tillit i markedet.

CFTC søker å utvide jurisdiksjonen

Samtidig introduserte imidlertid de amerikanske senatorene Kirsten Gillibrand og Cynthia Lummis et lovforslag for to partier i begynnelsen av juni som inkluderer et reguleringsrammeverk for kryptovaluta som søker å utvide CFTCs jurisdiksjon ut fra en antagelse om at de fleste digitale eiendeler er lignende varer, ikke verdipapirer. 

Rostin Behnam, som overtok som CFTC-formann i januar, sa tidligere til Financial Times at det kan være hundrevis, om ikke tusenvis av kryptovalutaer, inkludert bitcoin og ethereum, som vil kvalifisere som råvarer, og hevdet at det er naturlig å regulere spotmarkedet for kryptovaluta. opsjon for byrået, og bemerker at det alltid er et naturlig forhold mellom derivater og spotmarkedet.

Benin og Gensler nektet å kommentere om CFTCs utvidede jurisdiksjon over kryptovalutaer ville forårsake friksjon eller forvirring med SEC.Benin påpekte imidlertid at vedtak av lovgivning ville avklare hvilke tokens som utgjør varer og hvilke. Mye fremskritt har blitt gjort på det svært delikate og vanskelige spørsmålet om tokens som utgjør verdipapirer.

Gensler kommenterte ikke lovforslaget, som søker å utvide CFTCs jurisdiksjon, selv om han advarte etter at lovforslaget ble introdusert at flyttingen sannsynligvis ville påvirke reguleringen av de bredere kapitalmarkedene, for ikke å undergrave kapitalmarkedet på 100 billioner dollar.Eksisterende beskyttelsesmekanismer, som påpeker at i løpet av de siste 90 årene har dette reguleringsregimet vært svært gunstig for investorer og økonomisk vekst.

Med forbedringen av markedstilsyn vil den digitale valutaindustrien også innlede nye utviklinger.Investorer som er interessert i dette kan også vurdere å gå inn i dette markedet ved å investere iasic gruvemaskiner.For tiden er prisen påasic gruvemaskinerer på et historisk lavt nivå, som er et ideelt tidspunkt å gå inn på markedet.


Innleggstid: 29. august 2022